De juiste vrienden uitkiezen

oktober 22, 2016 9:01 am Gepubliceerd door

Wat ik door de jaren heen heb geleerd is de juiste vrienden uitkiezen. Ik heb het geluk dat ik heel gemakkelijk contact leg.

Hoe doe ik dat? Toen ik uit de psychiatrie kwam ontmoette ik oude klasgenoten van mij. Zij vroegen aan mij wat ik deed voor de kost. Toen vertelde ik hen dat ik in de psychiatrie gezeten had. Ze vroegen hoe dat kwam. Als ze dat wilden weten moesten ze maar een keertje op bezoek komen vertelde ik hen. Ze kwamen op bezoek en we dronken koffie. Ik heb het geluk dat ik goed kan verwoorden wat psychosegevoeligheid voor mij inhoudt. Ze hadden veel interesse in mijn verhaal en vroegen mij op de koffie. Als dat enkele keren heen en weer is gegaan ben je kennissen van elkaar geworden.

Hoe zoek ik met mensen die vreemden zijn voor mij contact. Ik zoek oogcontact met iemand. Geeft die persoon oogcontact terug dan glimlach ik tegen die persoon. Als die persoon terug glimlacht geloof maar van mij dan is hij in voor een praatje. Een glimlach van mij betekent ik wil contact met jou. Zo heb ik in stationsrestauraties en treinen enkele van mijn beste vrienden leren ontmoeten.

Wat helaas wel zo is dat vrienden vaak afhaken omdat ze je niet begrijpen. Dat is niet hun schuld en ook niet mijn schuld. Het klikt gewoonweg niet.

Wel blijven er altijd echte vrienden over. Van mijn oude klasgenoten komen er nog drie op bezoek die mij hondstrouw zijn gebleven en van mijn treinvrienden ook. Ik heb ook voetbalvrienden bij SV Deurne. Dat is echter een vrij oppervlakkig contact. Met hen praat ik over voetbal en niet over psychosegevoeligheid. Ik weet dat zij hierin geen interesse hebben.

Maar wat mijn pluspunt is dat ik weet wie de juiste vrienden zijn en wie de foute vrienden. Foute vrienden stoot ik vroeg of laat af. Je kent dat wel, vrienden die eerst heel lief en aardig tegen je zijn maar o wee, als hun ware karakter boven komt drijven. Dan schrikken ze je af. Ik heb echter ook vrienden die onvoorwaardelijk in mij geloven en altijd voor mij klaar staan. Ik ben altijd door blijven selecteren in mijn vriendengroep en nu heb ik een hechte vriendenclub die mij 100 % accepteert zoals ik ben. Vriendschap houdt voor mij namelijk in dat ik 100 % mezelf bij hen kan zijn.

Mensen met slechte bedoelingen of die je in het nauw drijven; kap daarmee. Ik heb geleerd net zolang je maar eerlijk bent en je best doet voor je vrienden zullen er altijd vrienden op je pad komen.

Bij deze wil ik mijn vrienden bedanken!

Gecategoriseerd in :,

Dit bericht is geschreven door Henk Driessen

Commententaren zijn gesloten.