Durf origineel te zijn

april 25, 2016 2:26 am Gepubliceerd door

Als klein kind dacht ik al wat doe ik hier op de wereld. Op mijn achtste las ik al boeken over filosofie en daar werd ik mee voor de gek gehouden. Ze noemden mij de professor. Ik voelde me in de maatschappij een vreemde eend in de bijt. Van mezelf mocht ik niet zijn wie ik was.

In 1991 openbaarde zich mijn eerste psychose. Ik heb tot augustus 1994 in de psychiatrie gezeten. Toen ik hoorde dat ik aan schizofrenie leed schaamde ik me kapot. Zie je wel dat het terecht is dat je je minderwaardig voelt dacht ik. Ik kwam in 1995 uit de kast met mijn schizofrenie nadat ik de film Dead Poet's Society had gezien op televisie. Dat is de meest inspirerende film die ik ooit heb gezien. Ik houd van films met wijze levenslessen.

De film gaat over een leraar in de jaren vijftig die leerlingen aanspoort om zelfstandig na te denken. Ook al sta je met een gedachte alleen durf die uit te dragen. Het maakt je alleen maar sterker. IK beweer net zolang je eerlijk bent in het uiten van een gedachte zul je altijd navolgers krijgen.

IK begon lezingen over schizofrenie te geven en iedereen vond dat fantastisch. Ik beweerde dat schizofrenie voor mij een gave was. Niemand geloofde mij. In deze tijd zegt men maak van je psychische beperking een kwaliteit. dat beweerde ik 17 jaar geleden al.

Wie meningen zegt die afwijken van het gangbare worden de pispaaltjes van de groep of juist de nieuwe leider van de groep. Ik durf gerust te zeggen dat ik leidinggevende kwaliteiten heb. Ik hang niet de gangbare opvattingen aan maar ik durf origineel te zijn. Het is niet erg om een eenling te zijn net zolang je maar eerlijk bent tegen jezelf. Mensen die eerlijk zijn hoeven zich niets te verwijten. Zij zijn de ware wereldverbeteraars.

Kom uit de kast met je psychosegevoeligheid en er gaat een heel nieuwe wereld voor  je open. Mensen die eerlijk zijn zullen altijd vrienden hebben. Durf je gevoelens en gedachten te uiten. Je zult er niet alleen in staan.

Krankzinnigheid is niet negatief, het zijn de gedachten achter het woord die het negatief maken. Krankzinnigheid betekent voor mij  origineel zijn en briljante gedachten hebben. Mensen die aan psychosegevoeligheid  lijden hebben  namelijk ook iets briljants. Durf  je eigen briljante kant  te ontdekken!!!

Gecategoriseerd in :,

Dit bericht is geschreven door Henk Driessen

Commententaren zijn gesloten.