Column over Pasen

maart 28, 2016 12:57 am Gepubliceerd door

Op Eerste Paasdag ging ik naar de kerk. Ik ben niet echt gelovig maar de figuur van Christus fascineert mij. Ik ben christelijk opgevoed en ik heb ook de Bijbel gelezen. De Bijbel bevat prachtige verhalen maar doordat ik de Bijbel gelezen heb ben ik van het christelijke geloof afgestapt. Ik vind de verhalen weinig te maken hebben waar ik in geloof.

Op 27 maart ging ik naar de kerk. Dit om te bidden voor slachtoffers in België bij de terroristische aanslagen. Daaronder versta ik ook de goedwillende moslims.

Ik moet zeggen dat ik de preken mooi vond en er werden ook teksten voorgedragen van dominee Huub Oosterhuis.

Ook waren er prachtige wandschilderingen in de kerk te bewonderen en een vriend van mij las een lezing voor.

Ik moet zeggen dat de Kerk rustgevend op mij inwerkte. Eindelijk viel er een groot stuk spanning tijdelijk van mij af. Ik heb twee kaarsjes aangestoken. Voor mijn moeder en de slachtoffers.

Ik kwam met een goed paasgevoel thuis. In de avond keek ik nog naar verhalen over Pasen.

Het was een goeie dag. Of ik nog vaker naar de kerk ga?? Dat weet ik niet. Ik was vroeger godsdienstwaanzinnig. Ik interpreteer het geloof zo dat mijn fantasie op hol slaat en dat ik meen van de duivel bezeten te zijn. Ik moet met geloof dus zeer voorzichtig zijn.

Ik wens iedereen van Anoiksis veel liefde toe!!!!

Gecategoriseerd in :,

Dit bericht is geschreven door Henk Driessen

Commententaren zijn gesloten.