Wat betekent Stef Bos voor mij

mei 15, 2016 2:50 pm Gepubliceerd door

Begin jaren negentig zat ik in de psychiatrie. Ik zag helemaal geen perspectief meer en was zwaar suïcidaal. Zou ik nog ooit gelukkig worden. In de afgelopen 2 1/2 jaar had ik alleen maar slechte dagen gehad. Toen hoorde ik het lied Breek de Stilte van Stef Bos. Dit lied gaf mij zoveel herkenning. Dit terwijl is geschreven voor mensen die aan autisme lijden. Dus niet voor mensen met psychosegevoeligheid.

Later herstelde ik en speelde het lied op cd vaak bij mijn lezingen. Het maakte heel wat emoties bij mensen los, het bracht mensen spontaan aan het huilen. Dan kwamen de verhalen los en mede door dit lied schenen mensen veel te hebben aan mijn lezingen.

Ik geloof in de helende werking van muziek, bij muziek kun je een stuk van herkenning vinden. Stef Bos is mijn favoriete zanger aller tijden. Ik ben regelmatig naar zijn concerten geweest en dan heb ik op de terugweg altijd een glimlach op mijn gezicht staan.

Ik wil u nog een verhaal over de therapeutische werking van muziek geven. IN 1998 was ik zwaar depressief en keek vaak naar de muziekzender TMF. Toen kwam daar het lied Changes voorbij van 2Pac. Het is een cover van That's Just the Way it is van Bruce Hornsby. Het nummer van 2Pac en vooral de videoclip maakten veel bij mij los. Ik keek het nummer vier keer op een dag bij 2Pac en ik herstelde van mijn depressie.

Wilt u beter met uw psychische handicap omgaan, luister dan naar muziek. Muziek luisteren is therapie. Ik raad u dit aan.

Gecategoriseerd in :,

Dit bericht is geschreven door Henk Driessen

Commententaren zijn gesloten.