• Vraag 1

  Ik wil meedoen aan de Algemene Leden Vergadering. Hierbij geef ik me op. Het stemformulier moet ik invullen en terugzenden per post, klopt dat? Laat me even weten.

  ANTWOORD 1:

  Nee, dit klopt niet. Om het helemaal volgens de regels te doen, moet het stemformulier digitaal worden opgestuurd.

  Dit kan door ofwel het stemformulier van de website te downloaden en te bewerken en op te slaan, en als bijlage te mailen,

  Ofwel de papieren versie invullen en een scan of een foto maken en deze als bijlage mailen.

  Je mag het stemformulier ook via een emailadres van iemand uit je omgeving naar ons mailen, dus heb je zelf geen computer of email account, kijk in je omgeving wie je het zou kunnen vragen.

  Lees verder →
 • Vraag 2

  Al een paar jaar krijg ik van de penningmeester geen brief meer met de mededeling dat ik mijn jaarlijkse contributie betaald heb. Met deze brief kreeg ik het bedrag vergoed van mijn zorgverzekeraar.

  Van mijn zorgverzekeraar heb ik onlangs gehoord dat ze geen genoegen meer nemen met een kopie van mijn rekeningafschrift (waar op staat dat de contributie van mijn rekening is afgeschreven).

  Mijn vraag is of ik voortaan weer een brief van de penningmeester kan krijgen waar op staat dat ik mijn contributie betaald heb?

  ANTWOORD 2:

  Wij zenden inderdaad niet iedereen automatisch meer een mededeling contributiebetaling. Wie een betalingsbevestiging wil, zal dit even moeten laten weten aan kantoor. Het beste is om dit te doen via e-mail. Het is wel belangrijk om in hetzelfde jaar je aanvraag voor de betalingsbevestiging te sturen, daar we in het systeem niet terug kunnen kijken.

  Wij doen er alles aan de bevestigingen te verwerken. Het kan echter even duren, want afhandeling geschiedt maximaal eenmaal per maand.

  Lees verder →
 • Vraag 3

  Wat wordt eraan gedaan om in 2021 met enige regelmaat (digitale of fysieke) bijeenkomsten te organiseren om zo anderen te ontmoeten?

  ANTWOORD 3:

  Binnen diverse regio's zijn naar behoeften vanuit de leden Skype-bijeenkomsten al in gang gezet. Er is ondersteuning vanuit bestuur en kantoor hiervoor. Maar uiteraard hebben we ook de wens elkaar fysiek te ontmoeten. Daarom worden voorbereidingen getroffen om medio juni 2021 binnen de regio's fysiek een wandeling te organiseren. We hopen dat er later in de tweede helft van 2021 steeds meer mogelijk gaat worden. De anderhalve meter zal misschien nog lang moeten blijven, maar we kijken naar mogelijkheden waar op een moment dat je weer met groepen mag samenkomen met inachtneming van de anderhalve meter-regel fysiek ontmoeten toch weer mogelijk wordt, bijvoorbeeld door een wat grotere ruimte te boeken. Op moment van schrijven is het bestuur bezig te inventariseren wat mogelijkheden zijn voor een landelijke dag in de tweede helft van 2021. Het is zoeken naar wat mag én kan, maar we kijken uit naar elkaar weer kunnen ontmoeten.

  Lees verder →
 • Vraag 4

  Kunnen ook bijeenkomsten gepland worden op avonden en/of het weekend vanwege werk?

  ANTWOORD 4:

  Jazeker. Beide is mogelijk afhankelijk van de animo en soort activiteit (denk aan etentje in de avond). Als je ideeën hebt, of wensen voor een activiteit schroom niet om contact op te nemen met je regio-coördinator of Arnold Brabander of Chris Konings.

  Lees verder →