Flyer Anoiksis

In deze compacte flyer vind je de basics over wat je als (potentieel) lid of donateur van ons kunt verwachten, wat wij doen en hoe je ons kunt bereiken.

Vrij verkrijgbaar bij Anoiksis

 

vouwblad GEK GENOEG ANOIKSIS
van psychotisch patiënt naar partner in de zorg.

We hebben hard gewerkt en nu is er ons groot vouwblad GEK GENOEG ANOIKSIS van psychotisch patiënt naar partner in de zorg. Aan het woord zijn hoogleraren, hulpverleners, lotgenoten, psychiaters en leden. Eind 2020 zijn 10.000 exemplaren gedrukt en in 2021 nogmaals 10.000. De uitgave handelt over stemmen, ervaringen, verslaving, hersens, erfelijkheid, ontwikkelingen in de zorg en kilo's meer. Bestel maar, voor niets ..

Vrij verkrijgbaar bij Anoiksis

 

Omgaan met Psychosegevoeligheid
Wegwijzer in de geestelijke gezondheidszorg

Omgaan met Psychosegevoeligheid

Soms heb je door de psychose behoefte aan een wegwijzer in je leven en moet je goed kijken wie of wat die rol voor jou kan vervullen. De geestelijke gezondheidszorg heeft een ruim aanbod aan zorg en behandelingen beschreven in zorgstandaarden. Dit boekje biedt een beknopt overzicht daarvan.
Druk 1

Prijs: € 0,00 plus verzendkosten (4 postzegels)

Vrij verkrijgbaar bij Anoiksis

 

Meerdandat
Tien portretten van mensen met schizofrenie

meerdandatanoiksis_0
Een boek met de portretfoto’s gemaakt door fotografe Mona van den Berg.
De interviews zijn afgenomen en opgeschreven door Maarten Muis, cultureel antropoloog, publicist en ervaringsdeskundige. In de gesprekken komen de geïnterviewden naar voren als trotse mensen, die open durven zijn over schizofrenie. Zij hebben een missie om naar buiten te treden als spreker, schrijver, dichter, striptekenaar, kunstenaar, muzikant en filmmaker waarbij ze hun psychiatrisch heden en verleden niet verzwijgen.
Druk 1
ISBN10: 9078761245
ISBN13: 9789078761242

Prijs: € 10,00 plus verzend kosten (5 postzegels)

Dit boek is weer bij Anoiksis te bestellen!!

 

Psychosegevoelig...?


In dit boekje wordt gezocht naar raakvlakken tussen kennis en ervaring van deskundigen enerzijds en van mensen met deze gevoeligheid anderzijds. Elke thema bestaat uit een ervaring, een beschouwing en een illustratie.
Doel is handvatten bieden voor lastige situaties in het dagelijks leven van o.a. mensen met psychosegevoeligheid en aanknopingspunten bieden voor een gesprek met een hulpverlener of mensen in de sociale omgeving.

Vrij verkrijgbaar bij Anoiksis

 

Verloren jaren; gedichten
Auteur: Tarik Filali
deverlorenjaren_0
DE GEDICHTEN VAN TARIK FILALI (DEN BOSCH 1981) GAAN OVER VERLOREN JAREN, JONG ZIJN IN DE STAD EN WORSTELEN MET EEN PSYCHIATRISCHE AANDOENING.
Van het straatvoetbal, de maten die verdwijnen, van het telefoontje dat maar niet komt, van psychiaters die hulp bieden, de slapeloze nachten, van natuur dichtbij en culturen ver weg, van liefde en vrede: Tarik schuwt geen grote thema’s.

Dichtbundel 2009
47 blz.
ISBN  987-90-810105-4-2
Prijs: € 5,00 plus verzend kosten (3 postzegels)

 

Zo gek nog niet
Auteur: Carola van Alphen

zogeknogniet
ELREE WOONT MET HAAR OUDERS, ZUS EN BROERTJE
IN DE RANDSTAD, MAAR EIGENLIJK ZOU DIT VERHAAL ZICH OVERAL AF KUNNEN SPELEN.
Ze is altijd een gezellige en vrolijke meid geweest. Maar de laatste tijd begint ze zich steeds vreemder te gedragen. Ze zegt steeds minder en vertrouwt zelfs haar ouders niet meer. Niemand mag op haar kamer komen. De ramen zijn versperd met prikkeldraad.
De situatie wordt zo raadselachtig, dat haar broertje zich niet kan inhouden. Op een dag kijkt hij stiekem in het dagboek van zijn zus. Hij ontdekt dat Elree dingen meemaakt die hij zich in zijn wildste fantasie niet kan voorstellen.
“Zo gek nog niet!” Is een jeugdboek over een zus met psychose.

(Jeugd)roman 2005
114 blz.
ISBN 90-810105-1-4
Prijs: € 5,00 plus verzend kosten (5 postzegels)

Vul hieronder uw bestelling (boektitel en aantal) en uw gegevens in. U ontvangt een factuur bij uw bestelling.


  de gegevens met een * hebben we nodig om je bestelling te kunnen versturen

  Jouw voornaam *

  Jouw achternaam *

  Straat *

  Huisnummer *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Land *

  Telefoonnummer *

  Jouw e-mail *

  Jouw bericht (Wat wil je bestellen?) *