Origineel zijn als mens

oktober 15, 2016 6:09 pm Gepubliceerd door

Als klein kind was ik al anders als de andere kinderen. Ik had een paardengebit en leefde compleet in mijn eigen wereldje. Mijn vroegste jeugdherinnering is "wat doe ik hier op deze wereld?" Toen was ik vier jaar jong.

Ik ben ontzettend veel gepest in mijn jeugd en had altijd het idee dat ik niet mocht zijn wie ik was. Henk Driessen had dan ook een groot gevoel van schaamte voor zichzelf.

Dit duurde voort totdat ik een meisje tegenkwam die mij bewonderde juist vanwege het feit dat ik anders was als de anderen. Zij gaf mij heel veel positieve respons en eindelijk had ik het gevoel dat ik met iemand contact maakte. Met dit meisje heb ik het meest intieme contact ooit gehad in mijn leven. Intiem zijn is namelijk voor mij je kwetsbare, unieke ik durven laten zien. Na een heftige periode verwaterde dit contact. Ik had even het idee dat ik ophield met ademen. Zou ik nog ooit van iemand gaan houden?

Jaren later kwam ik in een psychose terecht. Door dat meisje had ik geleerd mezelf kwetsbaar, open en eerlijk op te stellen. Mensen in de psychiatrie vonden mij raar maar wel een verademing. Er zaten cliënten tussen die veel steun aan mij hadden. Voor hen was ik ook een eyeopener naar hun eigen gevoelens. Ze durfden voortaan hun eigen gevoelens te benoemen.

Wat ik geleerd heb door dit meisje en de psychiatrie, "mens durf origineel te zijn". Ieder mens is op zijn eigen manier origineel, durf die originele ik ook te laten zien. Die originele ik dat ben jij in pure gedaante. Wees authentiek en zet geen masker op. Als mensen je als authentiek persoon niet accepteren zullen ze jou in feite nooit accepteren. Dat zegt meer over de ander dan over jou.

Ben ik raar? Ja. Ben ik anders? Ja. Ben ik minder? NEE! Ik kan met mezelf leven omdat ik de originele Henk Driessen in mezelf voor de volle 100 % heb geaccepteerd.

Om uw psychosegevoeligheid volledig te accepteren zult u eerst uw unieke ik moeten accepteren. Hoe ik dat doe? Door die unieke ik er gewoon te laten zijn zoals hij is en hem in zijn waarde te laten. Mens leer u zelf bij uw zelf te zijn. Dan word je vrienden met jezelf.

Gecategoriseerd in :,

Dit bericht is geschreven door Henk Driessen

Commententaren zijn gesloten.