Kinderen, broers en zussen van mensen met een psychose gezocht

augustus 15, 2018 11:35 am Gepubliceerd door

Een onderzoek of de behandeling met omega-3 vetzuren, ook wel bekend als visolie, helpt bij het voorkomen van psychose. Wij zoeken deelnemers in de leeftijd van 13 t/m 20 jaar. Heb jij kinderen, broers en/of zussen in deze leeftijd, lees dan verder want misschien is deze studie wat voor hen!

Inleiding
Wij zoeken antwoord op de vraag of de behandeling met omega-3 vetzuren, ook wel bekend als visolie, helpt bij het voorkomen van psychose. Daarvoor zoeken wij deelnemers in de leeftijd van 13 t/m 20 jaar. Heb jij kinderen, broers en/of zussen in deze leeftijd, lees dan verder want misschien is deze studie wat voor hen!

Het onderzoek

In de PURPOSE studie onderzoeken we of behandeling met omega-3 vetzuren, ook wel bekend als visolie, helpt in het voorkomen van psychose. De PURPOSE studie is een internationale wetenschappelijke studie waaraan achttien ziekenhuizen (in negen landen) deelnemen, waaronder het UMC Utrecht. Voor deze studie zijn we op zoek naar 220 tieners en jongvolwassenen met een verhoogd risico op het ontwikkelen van een psychose en 110 controle personen (jongeren zonder risico op een psychose).

Wie zoeken wij?

Jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 20 jaar met een verhoogde kwetsbaarheid voor de ontwikkeling van psychose. Hierbij kun je denken aan buitengewone ervaringen in de waarneming, zoals af en toe zaken horen, zien of voelen die anderen niet waarnemen, of in het denken. Ook ben je kwetsbaar voor psychose als één van je ouders bekend is met psychose en jijzelf ook psychische klachten ervaart.

Wat houdt deelname in?

Het doel van deze studie is bepalen of een behandeling met visolie helpt bij het voorkomen of uitstellen van psychose. Deelname aan de studie duurt 2 jaar en bestaat uit 8 bezoeken aan het UMC Utrecht. Op deze manier kunnen we goed het eventuele effect van visolie bestuderen. Na het eerste bezoek wordt bepaald of je geschikt bent voor het onderzoek. Daarna word je ingedeeld in de behandel- of zogenaamde placebogroep. Als je in de placebogroep wordt ingeloot, ontvang je pillen zonder werkzame stof. De studie is blind; dit wil zeggen dat zowel de onderzoekers als deelnemers niet weten of je visolie of placebo krijgt voorgeschreven. De visolie of placebo neem je vervolgens 6 maanden lang in. Tijdens de bezoeken aan het UMC Utrecht nemen we meerdere interviews en vragenlijsten af en kijken we naar je denkvermogen aan de hand van verschillende testen. Ook maken we een foto van het brein met behulp van MRI en wordt er bloed afgenomen. Je krijgt per bezoek een vergoeding voor deelname en reiskostenvergoeding. Ook ontvang je een foto van je brein.

Contactgegevens:

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen? De onderzoekers staan je graag te woord! Per email kun je ons bereiken op purpose-onderzoek@umcutrecht.nl of bel naar +31887557116

Gecategoriseerd in :,

Dit bericht is geschreven door Redactie

Commententaren zijn gesloten.