Landelijke dag Anoiksis

01-10-2016 11:45 - 17:15
Hondsrug 19, Utrecht, Nederland
Address: Hondsrug 19, Utrecht, Nederland

Je bent van harte uitgenodigd om naar de landelijke dag te komen! Een boeiend, afwisselend programma en goed verzorgde catering. Een gedeelte van het programma vind je hier. Als lid ben je welkom vanaf 11.45 uur. Een half uurtje later begint de ledenvergadering, gevolgd door de rest van het ochtendprogramma.

Locatie: De Musketon; Hondsrug 19; 3524 BP Utrecht. Op loopafstand te bereiken vanaf NS-station Lunetten.

's Middags is het programma voor iedereen als volgt:

14.30            Presentatie van Lex Wunderink en Iris Sommer
Patiënten die meteen na een eerste psychose een strategie ondergingen van minder medicatie in plaats van de gebruikelijke onderhoudsbehandeling met antipsychotische medicijnen gedurende 18 maanden, bleken 7 jaar later meer dan tweemaal zo vaak volledig hersteld dan patiënten die een onderhoudsbehandeling hadden gekregen.  De resultaten van dit onderzoek roepen vragen op over het advies dat psychiaters hun patiënten zouden moeten geven aangaande antipsychoticagebruik en terugvalpreventie.  Daarom gaat Iris dit onderzoek herhalen met als doel meer duidelijkheid te krijgen en advisering wellicht meer specifiek te kunnen richten op de persoonlijke kenmerken van de patiënt.

15.45                        Pauze

16.00                        Presentatie van Yme Canter Visscher van CleVR
In directe co-creatie met onderzoekers ontwerpt CleVR interactieve virtuele (sociale) werelden, beter bekend onder de naam Virtual Reality Exposure Therapy (VRET). Deze worden gebruikt bij de behandeling van diverse ‘psychische stoornissen’.
Gedurende de hele middag is er gelegenheid om kennis te maken met de Virtual Reality van CleVR.

16.50 -17.15          Afsluiting en napraten

We hopen van harte om jou te zien! Vanwege het buffet en de overige organisatie willen we je vragen je op te geven via anoiksis@anoiksis.nl.