Museumuitje Z-Holland

08-02-2020 14:00 - 17:30

Beste Anoiksis-leden,

Er is weer een nieuw jaar aangebroken, tijd voor nieuwe uitjes.  

MUSEUMBEZOEK 8 FEBRUARI

Zaterdag 8 februari willen we naar het Rijksmuseum van Oudheden gaan in Leiden. Er zijn momenteel allerlei bijzondere tentoonstellingen. Zie https://www.rmo.nl/. Daarnaast zijn er archeologische rijkdommen te bewonderen en kom je meer te weten over de fascinerende cultuur van o.a. de Egyptenaren, Grieken en Romeinen.

Voor mensen met een museumkaart is de entree uiteraard gratis, normaal gesproken is de intree €12,50. Anoiksis komt je tegemoet in de kosten, zodat de eigen bijdrage € 7,50 is als je geen museumkaart hebt. Voor dit bedrag krijg je behalve de entree ook een drankje na afloop.

We verzamelen om 14.00 uur bij de kassa van het museum.

Het museum is op 10 minuten lopen vanaf Leiden CS. De dichtstbijzijnde bushalte bij het Rijksmuseum van Oudheden is halte Breestraat. Vanaf NS-station Leiden Centraal gaan diverse buslijnen (2, 4, 45, 169, 182, 187, 400) naar het stadscentrum en langs deze halte. De busreis is kort en duurt ca. vijf minuten.

Mocht je het leuk vinden om met dit uitje mee te doen, neem dan even contact op met Bernard. Heb je zijn gegevens niet, neem dan ruim van tevoren contact op met kantoor. Misschien kun je ook afspreken om samen te reizen.

Veel plezier en hopelijk tot ziens bij dit leerzame en gezellige uitje!