Waarom kan ik geen baas boven mij hebben

december 6, 2015 11:47 pm Gepubliceerd door

Ik ben wars van gezag, ik ben zelfs een klein beetje een anarchist. Ik kan niet goed voor mezelf zorgen. Het zou in feite goed zijn wanneer ik een baas boven mij had staan. Ik kan echter tegen geen enkele bemoeienis in mijn leven. Ik moet voor mijn problemen mijn eigen oplossingen zien te bedenken. Ik ben een solist.

Dat ik wars ben van gezag komt volgens mij omdat het gezag vaak misbruik heeft gemaakt van mijn wankele positie in mijn leven. Als kind was ik zo kwetsbaar en het gezag beukte op mij in. Ik kreeg op de lagere school in Vlierden iedere dag verschillende flinke pakken slaag.

Mijn vader hield ook niet van gezag maar hij was gruwelijk dominant. Dat kan ik dus wel begrijpen. Mijn vader heeft goed voor mij gezorgd en zijn dominantie heeft mij niet echt beschadigd. Ik had dan ook geluk dat ik een oudere zus heb en twee oudere broers, die hebben de klappen voor mij voor een groot gedeelte opgevangen.

Ik kan slecht tegen kritiek, vroeger leerde ik in mijn jeugd dat kritiek persoonlijk was bedoeld. Ik hoorde een onderwijzer het volgende zeggen, ´dat is zo´n domme vraag daar weet zelfs Henk Driessen het antwoord nog op`.

Zo wordt je zelfvertrouwen als kind wel de grond ingeboord. Mijn zelfvertrouwen bouwde ik pas weer op toen ik het schrijven ontdekt had en het spreken in het openbaar.

Ook de meisjes op wie ik verliefd was vormden een grote stimulans voor mij.

Tegenwoordig ben ik gelukkig, mede omdat ik zo weinig mogelijk prikkels binnenkrijg in mijn leven. Laat mij maar zoveel mogelijk met rust, ik geniet van een lekker stukje muziek op de radio op de bank.

Henk Driessen heeft geluk dat hij jeugdgehandicapt is. Zo heeft hij met zo weinig mogelijk  bazen van doen gehad. Mijn betaalde werk dat ik in mijn leven deed was helemaal een fiasco. Mijn beste baas die ik in het leven heb gehad is Jan Manders van voetbalclub SV Deurne. Hij heeft zijn gezag naar mij toe nooit misbruikt, is een warm mens en heeft een schat aan mensenkennis.

Jan is LTS´er maar je zult zeggen dat hij professor in de Psychologie is.

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Redactie

Commententaren zijn gesloten.